KleurenderWijs
     

Nieuws

Op zaterdagmiddag 29 juni geef ik een workshop bij de Slangenburgse kerk:

Tekenen van troost, troost van tekenen.

We gaan wandelen, sprokkelen en tekenen. De natuur is vol inspiratie. We volgen de vormen en lijnen die zich aandienen. Ik leer je hoe je moeiteloos kunt tekenen. Denk aan de nerven in een blad, de lijnen in een boomstam, wortels die zich vertakken..Het gaat niet om perfect iets natekenen.

Je volgt de natuur, je eigen natuur, in lijnen en structuur.

En we gaan troostvogeltjes maken met natuurlijke, gesprokkelde materialen.  

Ik denk aan een groep van maximaal 12 personen. Want ruimte en aandacht voor jou vind ik belangrijk. 

Welkom!

Plaats: Ijzevoordseweg 35, 7004 HX, Doetinchem

Tijd: 13.30 - 17.00 uur

Kosten: € 45,-

Opgave via info @ kleurenderwijs.nl

Mijn boek is af!

Zie hier een mooie review.

Hoe mijn boek ontstond: Met koffiefilters en oude gedroogde koffie maakte ik de illustraties. En geleidelijk aan ontstond het verhaal over troostvogeltjes. In mijn eigen zoektocht naar troost tekende ik elke dag. Dat troostte me. Ik dacht 'ik teken dus ik ben'. 

Ik ontdekte dat er veel soorten troost zijn. Wandelen, muziek maken, naar muziek luisteren, lekker eten, niks doen, heel hard werken... fietsen, zingen, t.v. kijken, een goed gesprek of juist stil zijn. Er even tussenuit vliegen, een duik in het diepe, de berg beklimmen, of gewoon maar voor me uit kijken. 

Onderweg kwam ik troostvogeltjes tegen. De een zei dit, de ander dat. Niet altijd de juiste dingen op het juiste moment, maar altijd goedbedoeld. En sommige troostvogeltjes vroegen: Kan ik iets voor je doen? 
Hoewel ik bijna nooit het antwoord wist, vond ik dat de mooiste vraag. 

En zo vond ik de titel bij dit boek over troost bij verlies, verdriet, rouw.

'Kan ik iets voor je doen?' (hardcover, liggend A4, € 19,50) (plus €4,35 verzendkosten) is te bestellen door mij een bericht te sturen met je adres en mail-adres. Dan vliegen de troostvogeltjes zo snel mogelijk naar je toe.

 

Op dit moment is er geen cursus.

Er komt weer een nieuwe serie workshops. Waarbij zeker het labyrint tekenen en schilderen aan bod komt. En Hundertwasser en Kandinsky.

 

 

Het labyrint als levensreis.

Een labyrint bestaat uit 1 weg. Het is de weg die voor je ligt, die je mag gaan. De weg leidt naar het midden, daar is je doel. Je komt er door 'gewoon' te gaan. Maar soms ben je op stukken waar je niet wilt zijn. Soms gaat de weg naar links, dan weer naar rechts, het lijkt of je weer van je doel weggaat. Maar toch gaat het pad steeds weer naar het midden. Het is een kwestie van vertrouwen en volhouden. Je hoeft niet te kiezen (zoals in een doolhof). Het is de symboliek die past bij het klassieke 'kretensische labyrint' en het 'labyrint van Chartres'. Je kunt een labyrint lopen, maar ook als je met je vinger de weg volgt, zul je ervaren hoe die weg gaat. Hij gaat in drie delen:

De reis, het stilstaan in het midden en de weg terug.

Het 'kretensisch labyrint' met variaties

 

bloemen á la Hundertwasser

Ik schilder en teken veel, en zet vaak nieuw werk op Facebook, zie de Facebookpagina van Kleurenderwijs.

De hieronder genoemde Kunstroute, kreeg een leuk vervolg voor mij.

aankoop 'drieluik' door Azora

Kunstroute 2016:

In de weekenden 23/24 april en 30 april/1 mei exposeerde ik een aantal kleurrijke schilderijen bij Antonia, Industrieweg 115 te Terborg.

Nieuw: Schilderingen op hout

 

Zie 'programma' voor meer informatie.
In 2014 deed ik mee met een #365dagenproject. Ik tekende #elkedageenschepje.#365dagenproject

 

 

 

Klik hier voor een artikel over tekentherapie uit het tijdschrift Flow
© 2019 KleurenderWijs - Wilma Koolstra