KleurenderWijs
     

Programma

Het programma is gewijzigd.

Meer informatie hierover staat bij Nieuws

 

In 2018 volgt opnieuw de cursus: Flowerpower, de kracht van bloemen. Data volgen.

Op veel verschillende manieren kun je bloemen tekenen of schilderen. Het gaat in deze cursus vooral om het ontwikkelen van je creativiteit en fantasie. Om kleuren kiezen, kleur bekennen en ook vrolijke patronen tekenen in zwartwit (zentangle) of in kleur. Je werkt met verf, krijt, fineliners, ecoline en kleurpotloden.

(dit is geen cursus om realistisch bloemen te leren tekenen en schilderen)

 

Ecoline, plezierig experimenteren met kleur. Dinsdag 12 september

Ecoline is een vloeibare aquarelverf. Met water vermengd, of op nat papier gespetterd geeft het prachtige patronen. Zoek hierin je eigen vormen en lijnen. Kinderlijk plezier gegarandeerd. En voor mensen die moeite hebben met loslaten een aanrader!

 

Ontwerp je eigen 'kleurboekje voor volwassenen' Dinsdag 3 oktober
Je ziet ze steeds meer: kleurboeken voor volwassenen. Kleuren is fijn. Het is nog leuker als je je eigen patronen ontwerpt. Leer het in deze workshop ‘zentangle tekenen’ of ook wel ‘doodle-art’ genoemd. Je maakt tijdens deze workshop een zine, een klein gevouwen boekje van een A4-tje. Handig voor onderweg. Past in je handtas. Zelfs in de meeste portemonnaies.

Bloemen uit 1 lijn. Maak je eigen bloemenposter. Dinsdag 24 oktober

Op verschillende manieren ontwerp je bloemen uit 1 lijn. De hele serie vormt een vrolijke poster.

Bloemenposter uit 'Stukje bij beetje'. Dinsdag 7 november

Het is net als mozaieken, vormen tekenen en zo bloemen creeren. Stukje bij beetje, het gaat bijna vanzelf. Verras jezelf met een vrolijke poster.

Bloementuin á la Hundertwasser en vrolijke stipbloemen. Dinsdag 21 november

Hundertwasser kleurde de wereld en woonwijken een stuk vrolijker. In de workshop teken je een kleurrijke bloementuin á la Hundertwasser.

Met de workshop Dot-Art sluiten we de cursus af. Je stipt met kurk op afvalhout en maakt van de stippen bloemen. Dinsdag 5 december. Voor dat laatste Sintcadeautje dat je nog even kunt maken. Al doende ontstress je ook nog eens van de sintdrukte.

           


                                   

 

De cursus wordt gegeven in mijn creatieve werk/huiskamer aan de Van Wischstraat 61, Terborg. Een rustige plek temidden van sfeervol eigen werk als inspiratie. In kleine groepen van maximaal 6 personen.

Op verzoek geef ik ook op lokatie workshops.

zie ´nieuws´voor meer informatie


 

© 2017 Kleurenderwijs - Wilma Koolstra