KleurenderWijs
     

Reacties

“Vormen en lijnen
We tekenen en kleuren
De weg is spannend”

Haiku door Henriëtte

“Bedankt voor de leuke foto’s en nogmaals bedankt voor alle moeite die je voor ons gedaan hebt. Het was reuze boeiend en leerzaam en ook heel gezellig en ontspannend.
Je wist het wel uit ons te krijgen wat er in ons was.”

Jo

“Vanmorgen was het geweldig. Wat is tekenen en erover praten een prachtige manier om verdriet en vreugde te laten samensmelten. Dat ik me na afloop zo goed zou voelen, had ik niet kunnen dromen. Ik ben blij met jou en ik hoop andere mensen ook van deze methode te kunnen overtuigen.”
Attie

“Hoe ik bij Wilma terecht ben gekomen, weet ik niet meer. Wat ik wel weet, is dat ik er niet meer weg te slaan ben.
Een aantal jaren terug heb ik meerdere gesprekken gehad bij een maatschappelijk werker. Het jammere daarvan is, dat je juist over dingen moet praten, die enorm veel energie vreten en je verdrietig maken. Tijdens elke workshop bij Wilma, of het nu individueel, of in groepsverband is, gebeurt er iets waar je mee verder kunt. Aan het eind van de workshop heb je telkens een fantastisch kunstwerk: DOOR JEZELF GEMAAKT! Door de opdrachten, gecombineerd met je eigen inbreng en enkele vragen, die Wilma over jouw creatie stelt, valt er altijd weer een puzzelstukje op de juiste plek. Ondertussen heb ik zelf een doos vol tekengerei en met grote regelmaat teken ik kleine kunstwerkjes. De ene keer maak je een kaartje speciaal voor iemand. Een andere keer helpt het tekenen op zich om even op een aangename manier een pas op de plaats te maken. Het tekenen bij Wilma geeft mij in elk geval keer op keer een boost aan energie. Ik hoop oprecht, dat vele anderen dat plezier en die energie gaan ervaren bij de workshops.
Ik geloof in de kracht van mensen zelf en als er iemand goed in is om mensen die kracht, energie en dat plezier te laten ervaren, dan is het Wilma wel!”

Margreet

“Met veel plezier heb ik je workshop over Hundertwasser gevolgd. Het is leuk te merken hoe je met eenvoudige Hundertwassertechnieken iets kunt maken waar je bewondering van anderen mee oogst. Maar je doet het natuurlijk voor jezelf. Je tekenvel komt 'als vanzelf' vol te staan met lijnen, figuren en kleuren. Je begint gewoon en het is goed zoals je het er getekend hebt. Bij de verdere invulling van het papier kostte het mij desondanks behoorlijk wat energie om stapje voor stapje vagere abstracties tot deze lijnen, vormen en kleuren te concretiseren. Het schilderij groeide onder invloed van gevoel en emoties die voor mij nog steeds herkenbaar in het schilderij aanwezig zijn. Daarmee is het voor mij een driedimensionaal werk geworden. Bedankt en tot een volgende cursus.”
Herman

“Het was erg leuk om zo samen te werken en te tekenen. En het leukste is: je kunt je fantasie erbij gebruiken. Ik vond de aboriginalworkshop het leukst.”
Femke (7 jaar)

“Ik vind het leuk om helemaal alleen te tekenen. En na te doen wat Wilma voordeed. Ik vond het kleuren van de handen het leukst. De grote en kleine stippen verven vond ik ook erg leuk.”
Inge (4 jaar)

“We zijn 3 keer bij Wilma geweest. Het was heel leuk en ons aboriginalschilderij hangt als pronkstuk in de woonkamer. De krasmonsters hangen ook nog steeds aan de muur in de gang. Omdat Inge nog zo klein is (toen ruim 3½ jaar), was ik soms wel druk met de samenwerking in goede banen te leiden. Toch kijk ik tevreden terug op deze creatieve uurtjes met mijn meiden.”
Pien

“Wat een hele leuke workshop, ik kan iedere moeder (en vader) aanraden eens met haar (zijn) kinderen te schilderen bij Wilma!”
Elke

“Ook S. was onder de indruk van je prachtige schilderij.
Mijn kamer is vol kleur gevloeid, het is een super mooie plek! De witte muur laat alle kleuren uitkomen. Je ziet meteen dat daar niet zomaar iets hangt…
Geweldig veel dank, nogmaals!”

Lisa

“Je schilderij werkt helend. Ik had zo’n zware dag vandaag, maar net even met een kopje muntthee in alle stilte naar je werk zitten kijken. Voetjes op de bank en kijken maar. Kleuren, vormen, dynamiek en ook rust, eigenlijk alles zit erin. Ik ben er heel heel heel blij mee!!!!!! Het past bij mijn huis, bij mijn leven van nu.”
Lisette

 

© 2016 Kleurenderwijs - Wilma Koolstra