Energie zo groot als een borrelglaasje

met viltstiften getekend en gekleurd

De dagen worden korter en grijzer. En je energie wordt minder: Winter. En juist nu wordt het druk met decemberfeesten: Sinterklaas, Kerst.. familiebijeenkomsten.

Hoeveel moet jij doen van jezelf? Of van de buitenwereld? Houd je van lange gedichten maken en bijzondere surprises maken? Leuk! Je bent creatief en dit is het moment om daar lekker tijd aan te besteden. Daar krijg je energie van. Houd je van koken en vind je het fantastisch om een vijfgangendiner in elkaar te zetten? Doen! Met hart en ziel koken en mensen laten meegenieten is heerlijk.

getekend met fineliners en gekleurd met kleurpotloden

Of wordt het van je verwacht ‘omdat jij altijd zo leuk creatief bent’ of ‘omdat je altijd zo lekker kookt’ en ‘omdat jouw huis er zo geschikt voor is’, voor dat grote gezelschap.
Juist bij energiegebrek is het belangrijk om te kijken wat je zelf wilt en wat je misschien wel opgelegd krijgt. Grenzen stellen en je eigen ruimte afbakenen. Dat is belangrijk.

Een tekenoefening om je eigen ruimte te bepalen:
Teken eens een rondje zo groot als je energie. Dat kan een koffiekopje zijn of een schoteltje. Een borrelglaasje of een bord. Teken de omtrek lekker stevig na. Zo ontstaat een goed afgebakende binnenruimte, jouw energie. Kijk of je eerst de binnenruimte kleur wilt geven of eerst de omgeving kleurt. Kleurpotloden, viltstiften, fineliners of een combinatie. Er zijn natuurlijk veel mogelijkheden voor het kleuren.

gekleurd met kleurpotloden

Ik vind dit altijd heerlijk om tussendoor te doen: tekenen op miniformaat. Er ligt altijd wel iets te tekenen en te kleuren op tafel. Huisgenoten zijn inmiddels gewend aan deze creatieve ruimte die ik inneem. En die energie is vele malen groter dan een borrelglaasje!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.