Troostboek: Kan ik iets voor je doen?

Wat ben ik er blij mee. Vanuit ‘zomaar’ een idee, naar een sfeervol prentenboek over verdriet, rouw en troost.

Met koffiefilters en oude gedroogde koffie maakte ik de illustraties. En geleidelijk aan ontstond het verhaal over troostvogeltjes. In mijn eigen zoektocht naar troost tekende ik elke dag. Dat troostte me. Ik dacht ‘ik teken dus ik ben’.

Ik ontdekte dat er veel soorten troost zijn. Wandelen, muziek maken, naar muziek luisteren, lekker eten, niks doen, heel hard werken… fietsen, zingen, t.v. kijken, een goed gesprek of juist stil zijn. Er even tussenuit vliegen, een duik in het diepe, de berg beklimmen, of gewoon maar voor me uit kijken.

Onderweg kwam ik troostvogeltjes tegen. De een zei dit, de ander dat. Niet altijd de juiste dingen op het juiste moment, maar altijd goedbedoeld. En sommige troostvogeltjes vroegen: Kan ik iets voor je doen?
Hoewel ik bijna nooit het antwoord wist, vond ik dat de mooiste vraag.

En zo vond ik de titel bij dit boek over troost bij verlies, verdriet, rouw.

Bestellen

‘Kan ik iets voor je doen?’ (hardcover, liggend A4, € 19,50) (plus €4,50 verzendkosten) is te bestellen via mijn webshop.

 

Blog

Zie ook mijn blog ‘Iedereen die treurt en rouwt zou eigenlijk door zulke troostvogeltjes omringd moeten worden’ over mijn boek.

 

In het oktober/november/december nummer van De Mens Nu stond in de rubriek ‘van de bovenste plank’ een prachtige recensie van mijn boek ‘Kan ik iets voor je doen?’

Door op de afbeelding te klikken open je het document (pdf-formaat).

Over het boek ben ik geïnterviewd voor de Oude IJsselstreek Vizier en De Gelderlander.
Beide interviews zijn op mijn site te lezen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.