Over mij

Kleuren maken me blij. Ik teken en schilder als ik me goed voel, dan zoek ik vrolijke kleuren. En als ik me niet goed voel, teken en schilder ik óók. Want daarvan gaat mijn energie weer stromen, of ik kom erdoor tot rust. Voor alles is een kleur.

Kleur is energie en emotie. Ik schilder graag abstract en intuitief. Tekenen en kleuren zijn mijn manier om me te uiten als ik iets (nog) niet kan verwoorden. Of als ik steeds maar weer hetzelfde denk. De moeilijkste gebeurtenissen in mijn leven verbeeld ik in kleurrijke schilderijen. Zoals: ‘liefde is de andere kant van rouw’, ervaar ik:

‘Kleur is de andere kant van de donkerste dagen en de moeilijkste momenten’

Mijn kunstwerken zijn kleurrijk. Met kleur voel ik me rijk.

Soms voeg ik zwart en donkere kleuren toe aan mijn werk. Ook die mogen gezien worden. Het geeft diepte en diepgang aan het leven. Het verhaal van het licht en het donker….

Ik wilde de kracht van het tekenen en kleuren beter begrijpen en kunnen toepassen. Daarom heb ik de Opleiding Genezend Tekenen, te Zutphen, gevolgd. Ik ben gediplomeerd tekentherapeut.

In 2009 ben ik gestart met ‘Kleurenderwijs’. Zoals je spelenderwijs door het leven kunt gaan, zo doe ik dat kleurenderwijs.

In 2016 trok alle kleur weg uit mijn leven. Mijn lieve zoon Robbin overleed.

Tekenen en schilderen hielden me op de been. Dagelijks een tekening maken van een vogeltje en dat te delen op social media, gaven me houvast. Kijk, dit heb ik gemaakt. Ik ben er nog. Mijn vogeltjes werden ‘troostvogeltjes’. En ik hield contact met de buitenwereld.

In 2018/2019 heb ik de training tot rouwbegeleider gevolgd, bij het Landelijk Steunpunt Verlies/Rouw in Amersfoort. Omdat ik meer achtergrondinformatie wilde hebben over verlies en rouw. In mijn eigen weg door rouw, merkte ik hoe eenzaam dat proces is. En hoe fijn het is om daar kennis over te hebben. Rouw kan en hoeft niet verwerkt te worden. Het is belangrijk om een manier te vinden om ermee om te gaan, je draagt rouw altijd bij je.

En zo staat Kleurenderwijs nu voor ‘Kleurrijk leven en Ruimte voor rouw’.

Ik wens je veel kijk- en leesplezier op mijn website.

Hartelijke, kleurrijke groet,

Wilma

Reacties gesloten.