Rouwbegeleiding

In 2018/2019 heb ik de training tot rouwbegeleider gevolgd, bij het Landelijk Steunpunt Verlies/Rouw in Amersfoort. Omdat ik meer achtergrondinformatie wilde hebben over verlies en rouw. In mijn eigen weg door rouw, merkte ik hoe eenzaam dat proces is. En hoe fijn het is om daar kennis over te hebben. Rouw kan en hoeft niet verwerkt te worden. Het is belangrijk om een manier te vinden om ermee om te gaan, je draagt rouw altijd bij je.

En zo staat Kleurenderwijs nu voor ‘Kleurrijk leven en Ruimte voor rouw’

Taal en tekenen

Schilderen en tekenen, zijn krachtige, creatieve middelen om te overleven/leven in tijden van rouw.

Als je geen woorden hebt, laat dan de kleuren spreken. Maar rouw heeft ook woorden nodig. Door je beeldend te uiten, komen de woorden vaak vanzelf. Taal en tekenen versterken elkaar en helpen jou onderweg in het land van rouw.

Tijdens de begeleiding, zal ik steeds kijken naar wat jij wilt, wat jouw behoefte is. En dat kan best een uur lang alleen maar tekenen of schilderen zijn, in stilte. Of juist op zoek gaan naar woorden, praten over jouw verlies, om wie jij rouwt. Of de combinatie.

Ruimte voor rouw, ruimte voor jou.

Welkom!

voorbeeld van een herinneringsschilderij

Herinneringsschilderij

Wil je iets moois maken als herinnering aan de lieve persoon die je mist? Ik vind het fijn om je op weg te helpen. Met foto’s, plaatjes, symbolen of door jou meegebrachte voorwerpen ter inspiratie.
Je kunt ook een lievelingsstofje in je schilderij verwerken.

Zo deed ik dat zelf ook, toen ik een herinneringsschilderijtje maakte na het overlijden van Robbin.

Wat schilderen bij rouw met je kan doen, kun je hier  lezen.

Voor  informatie kun je per mail contact met me opnemen:
info @ kleurenderwijs.nl

Reacties gesloten.