Workshops

Troostvol Tekenen

Door het verlies van een dierbare verdwijnt de kleur uit je leven. Je voelt je intens verdrietig, eenzaam of somber, en hebt weinig plezier in dingen. Vaak is het lastig om weer licht te zien en kleur te ervaren.

Als woorden tekort schieten, kan het helpen om je op andere manieren te uiten.

Creativiteit is de fijnste manier om Ruimte te geven aan Rouw

Door het gemis van iemand die veel voor je betekent, zijn jouw dagen donker en grauw.
De wereld raast door en jij zit alleen maar stil. Mogelijk omdat je je onbegrepen voelt door de omgeving.

Het kan soms zo lastig zijn om in woorden uit te drukken wat je voelt. Of misschien praat je juist veel en heb je het gevoel dat het niet helpt.

 • Je wilt verder maar je hebt een verloren gevoel en weet niet hoe.
 • Je wilt graag meer weten over rouwverwerking. Liefst zonder lange verhalen en uitleg. Wellicht heb je inmiddels een stapel interessante boeken over rouw, maar je concentratie…!
 • Je verlangt naar Ruimte voor Rouw. Waar je mag zijn wie je bent, met alle gevoelens die zich aandienen. Dat je erover kan praten of juist in stilte met anderen bent die ook iemand missen. Samenzijn in creatieve expressie.

Tekenen en schilderen zijn krachtige hulpbronnen in de moeilijke reis door rouw.

Hierdoor kom je uit je hoofd, maak je weer verbinding met jezelf, en ervaar je meer rust en ontspanning. De beelden die vaak intuïtief ontstaan, spreken soms boekdelen. Je ziet opeens hoe het zit met jou en je rouw.

Door mijn ervaring met rouw en creativiteit kan ik jou begeleiden naar meer kleur en plezier in je leven. Rouw is nooit verwerkt, maar je kunt er wel aan werken. Of iets verwerken in een schilderij.

Over mij

 

 • Rouwbegeleider
 • Creatief Tekentherapeut
 • Beeldend kunstenaar

Tekenen en schilderen zijn mijn passie. Naast ontspanning, is creativiteit mijn hulpbron in moeilijke tijden. In mijn werk combineer ik kunst,  kennis en persoonlijke ervaringen met rouw.

Ik ondersteun je bij de eenzaamheid die je voelt na het verlies van een dierbare. Via creatieve opdrachten ga je van kleurloosheid naar kleur in je leven. Dit betekent dat je weer plezier krijgt in het leven.

Daarom heb ik speciaal voor rouwenden, op zoek naar kleur in hun leven, de Cursus Troostvol Tekenen ontwikkeld. Via mooie creatieve opdrachten ervaar je ontspanning, en ga je aan de slag met rouwtaken, doorleef je rouwfasen en ontdek je de verlies- en herstelkant van Rouw.

Het komt allemaal tot je in kleine stukjes. Zoals ook rouw in kleine stukjes gaat. En steeds gekoppeld aan creatieve opdrachten.

Wie rouw verweeft in het leven, zoekt steeds de verbinding tussen vreugde en verdriet. Toen en nu… en verder. Mooie herinneringen en gemis…Tijd heelt geen wonden, maar je leert steeds beter hoe je die wonden kunt verzorgen. En gaandeweg zul je weer plezier beleven.

Na de cursus Troostvol Tekenen kun jij:

 • Met vertrouwen je weg door rouw vervolgen. Voortaan weet je dat jouw manier van rouwen ok is en dat je in je eigen tempo verder kunt doen.
 • Jezelf beter begrijpen in je gevoelens van rouw, omdat je kennis hebt opgedaan over rouw in het algemeen.
 • Je rouw creatief uiten en verwerken in teken- en schilderopdrachten zodat je leven lichter voelt.
 • Je gesteund voelen door ‘lotgenoten’ (reisgenoten in het land van rouw).
  Je voelt meer verbinding met anderen. Hierdoor sta je steviger in je rouw ( je bent niet de enige!)
 • Weer plezier uit het leven halen. Juist doordat je ruimte gaf aan rouw, ontstaat weer kleur en kun je opnieuw genieten.
 • En tijdens de cursus: het is fijn om afleiding te hebben tijdens de workshops. Het gaat om het proces, én je gaat ook mooie dingen maken.

Hoe we werken:

 • De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van elk twee uur.
 • We ontmoeten elkaar de eerste drie weken elke week, daarna om de week. Online in een groep van maximaal 10 mensen.

Er is veiligheid in de groep. Er worden daarom geen filmopnames gemaakt. Je voelt je welkom en er is aandacht voor elkaar. Juist bij rouw is dat belangrijk.

Tekenopdrachten, en uitleg en informatie over rouw, wisselen elkaar af. We delen ervaringen en laten elkaars werk zien, voor wie dat zelf ook wil. Het is leerzaam en verbindt.

Thema’s zijn onder andere: Herstel- en verlieskant van rouw, rouwtaken, dubbelleven, maskers, hulp- en krachtbronnen, verbinding…

Voor elke bijeenkomst ontvang je een lijst met de benodigde materialen.

Uitgangspunt: we beginnen met een leeg vel papier of een oude krant met potlood, pen of stift en niemand heeft tekenervaring. Stapsgewijs neem ik je mee, onderweg in het tekenen en betekenen. En natuurlijk is iedereen die heel goed kan tekenen ook welkom.

Investering

De investering voor de 6 bijeenkomsten is € 325,-

Wanneer begint deze cursus?

De eerstvolgende cursus begint op 12 mei 2021.

Data:
12 mei, 19 mei en 26 mei
9 en 23 juni
7 juli

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Plaats: vanachter je eigen beeldscherm.

Uiteraard kun je me mailen of bellen voor meer informatie.

Doe je mee? Troostvol, tijd voor jou, ruimte voor rouw.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.